Unes 300 persones van participar a la Gran Rua de Maó. | Katerina Pu

TW
0

La Gran Rua de Carnaval de Maó va sortir el fosquet d'aquest dissabte amb una desena de comparses i carrosses, amb la Colla de Gegants i Geganters de Llucmaçanes i la Banda de Música de Maó. Unes 300 persones en comparses i carrosses, desfilant amb alegria, i amb la música de festa contribuint a l’ambient. Des de l’Esplanada a l’Ajuntament, i repetició, tot passant pel carrer de Sant Roc, S’Arraval, carrer des Forn, ses Moreres i costa de Sa Plaça, fins a la Plaça Constitució.

Aquí, els esperava el jurat i la música del DJ Kike Sastre. Comparses grans i petites, alguns vestits de pel·lícula o de musical, amb l’escola de ballet Utte Dahl, van donar vida a aquest dia gros del carnaval a Maó. També n’hi havia vestits de tona, de hippis, de monstres, de pescadors o de caragols. I destacava igualment el grup d’Eva Mascaró, de l’escola de Zumba, que anaven de supergirls.

Noticias relacionadas

La millor comparsa gran a Maó, segons el jurat, va ser la de la caragolada, mentre que
el de carrossa aquí va quedar desert, amb accèssits per al grup Molí des Pla. La millor comparsa petita va ser la dels monstres, amb accèssit als «Avatar». I la millor coreografia, la de «Thriller»

Alaior recupera la tradició

Alaior també va tornar a viure la seva Gran Rua de Carnaval, amb participació de 200 persones. La sortida va ser a la plaça Nova, cap als carrers Porrassar Nou, Porrassar Vell, Major, sa Plaça, Coll des Palmer, Sant Diego Vell, es Carreró, sa Plaça, des Forn i es Banyer, fins arribar al Poliesportiu. A l’entrega de premis, el jurat va valorar com estaven creades les disfresses i l’animació durant tota la desfilada. Comparses vestides d’olímpics, o de guàrdia imperial del dragó, «cazafantasmas» o mexicans, a més dels «Enanets de Lô» o els «Lô Busters». Amb la intenció de recuperar bé la tradició, aquest any les dotacions econòmiques dels premis han estat de fins a 1.000 euros a la millor comparsa. També es va premiar l’originalitat, la coreografia, l’elaboració de la disfressa i la simpatia dels integrants. Al Poliesportiu es va fer després el ball de Carnaval, a benefici del Club Bàsquet Jovent.

El premi a la millor comparsa, a Alaior, va ser per al grup Lô-Busters

El premi a la millor comparsa, a Alaior, va ser per al grup Lô-Busters. Els va seguir, amb el segon premi, el grup dels ‘enanets’ de Lô. I els de la guàrdia imperial van quedar tercers.