Cinc conferències, l’aposta de Hauser & Wirth a la tardor

Els experts abordaran qüestions sobre l’art i els seus llenguatges en un cicle amb l’Ateneu

|

Valorar:
Mar Rescalvo i Margarita Orfila, aquest dilluns, a l’Ateneu

Mar Rescalvo i Margarita Orfila, aquest dilluns, a l’Ateneu

Josep Bagur Gomila

Les instal·lacions de Hauser & Wirth han viscut una frenètica activitat en el seu primer estiu, on les 53.258 persones que les han visitat, per ara, han doblat fins i tot les previsions de la mateixa galeria. En aquest context, els responsables del recinte es preparen per clausurar, a final de mes, «Masses and movements»,    l’exposició de Mark Bradford que ha inaugurat les sales de l’Illa del Rei i que deixarà pas, ara, a una programació de tardor i hivern, amb propostes pensades per al públic local i sovint amb la col·laboració del teixit associatiu menorquí.

És així que neixen les «Qüestions d’art per a debatre», un cicle de cinc conferències que organitzen l’Ateneu de Maó i Hauser & Wirth, dues entitats que estableixen «sinergies» per endinsar-se en el món de l’art contemporani des de diversos punts de vista.

De l’Illa del Rei a l’Ateneu

L’embrió d’aquestes xerrades ve del cicle que havia engegat l’Ateneu a iniciativa de Javier Vicente, però que es va haver de cancel·lar per la pandèmia. Així ho recordava aquest dilluns la presidenta de l’Ateneu de Maó, Margarita Orfila, qui desgranà les conferències que es duran a terme, començant per la que es farà aquest mateix dissabte a l’Illa del Rei, amb María del Corral, comissària, crítica d’art, exdirectora del Museo Reina Sofía (1991-1994) i Medalla d’Or al Mèrit en les Belles Arts que parlarà del món dels comissaris d’art.

Aquesta primera cita a l’illot del port de Maó serà al migdia, mentre que les quatre posteriors es faran a la seu de l’Ateneu, en dijous i a les 20 hores,  l’horari habitual a l’entitat.

La resta de protagonistes que completen el cartell són l’artista ciutadellenc Matías Quetglas, un dels majors exponents contemporanis que té Menorca; Jesús María García Calderón, exfiscal en cap del Tribunal Superior de Justícia d’Andalusia; José Manuel Ballester, llicenciat en Belles Arts i Premi Nacional de Fotografia 2010; i tancarà el cicle Luis Chillida, fill del reconegut escultor Eduardo Chillida, molt vinculat a Menorca, també ara, amb Hauser & Wirth, galeria exclusiva de l’artista.

La directora de H&W Menorca, Mar Rescalvo, destacà d’aquesta col·laboració amb l’Ateneu que té com a objectiu «acostar l’art i els artistes  als visitants, creant sinergies amb l’arquitectura o la història» d’indrets com l’Illa del Rei.

Per altra banda, la primera de les xerrades tindrà lloc just l’endemà de la inauguració del nou curs acadèmic 2021-22 de l’Ateneu, que es farà aquest divendres, a les 20 hores, i que estarà dedicada als cinc darrers expresidents vius de l’entitat. Serà un «homenatge» a Josep Maria Quintana, Francisco Tutzó, Pedro Jaime Bosch, Joan Hernández i José Antonio Fayas, per la contribució i la feina feta en la institució.

Programa

Dissabte, 16 d’octubre, 12.15 h.

«Comissariar, assessorar, mediar. La difícil pràctica del comissariat». Amb María de Corral, comissària i exdirectora del Museo Reina Sofía. A l’Illa del Rei.

Dijous, dia 21, a les 20 hores

«Sentir la pintura, defensar la pintura. Pintar per a testimoniar allò que he sentit». Amb l’artista menorquí Matías Quetglas, a l’Ateneu de Maó

Dijous, 4 de novembre, 20 h.

«El dret de l’art i els drets dels artistes. Drets i delictes». Amb Jesús M. García, exfiscal del TSJ d’Andalusia, a les 20 h, a l’Ateneu.

Dijous , dia 11, a les 20 hores

«La multiplicació dels llenguatges. Pintura, fotografia i videoart per a un mateix discurs». A càrrec de José Manuel Ballester, Premi Nacional de Fotografia 2010, a l’Ateneu.

Dijous, dia 18, a les 20 hores

«Artistes i llocs. Eduardo Chillida i Menorca». Luis Chillida, president de la Fundació Eduardo Chillida-Pilar Belzunce, a l’Ateneu.

Comentar

Para poder comentar debes estar registrado y haber iniciado sesión.

AnteriorSiguiente
Página 1 de 1

Colín
Hace 1 día

Sera muy buena que puedo leer el articulo en castellano. Eso a parte, fui voluntario en los comienzos de la isla del rey, a limpiarlo. He visitado la isla ya, bien arreglado, pero para ver las cosas de obras de arte... La historia es el verdadero protagonista, los pinturas y tal, para quien le gusta.

Valoración:3menosmas

Ramon
Hace 1 día

En de treure doblers des fons publics per amplia es dic de Ciuta !!! Venga ja !!!

Valoración:0menosmas

Jordi Sintes
Hace 2 días

Gracias muchas gracias Sr o sra Tallalaca, por lo de afamado, y por mi prestigio actual gracias a ser el foto mas reconocido de este pais, que no valora el arte ni la cultura, Esto es lo que hay y a quien no le guste que se vaya a llorar a donde quiera.yo no tengo la culpa de haber logrado todo lo que he logrado en el mundo de la fotografia. Le invito a un cafe con leche donde quieras de estos que dice la Sra Ana Botella ex alcaldesa cuando visitan Madrid..ja ja ja y te enseñare todos mis logros y exitos artisticos mas que probados.que diria un juez.

Valoración:-18menosmas

Taralaca
Hace 2 días

gracias al ateneo y la galeria, para seguir ofreciendo oferta cultural libre y plural en Menorca. No entiendo que afamados artistas locales critiquen otras ofertas culturales cuando han recibido más de 45.000 visitas que se han tomado las molestias de coger barco, etc etc. Tambien que seguro no son nada las más de 45.000 visitas comparadas con las visitas que tenían sus exposiciones de fotografía.

Valoración:25menosmas
AATXAJwhTvx10redGUxMDzIWGF067MkJLg5PK8awuvNy=s96-

josep lluis
Hace 2 días

Mucho artista hay en Mahón. Hacienda y la seguridad social deberian fiscalizar más a los artistas, a ver cuanto venden y si cotizan.

Valoración:1menosmas

Jordi Sintes
Hace 3 días

Y mirad si ha sido fracaso que ahora se dan perfecta cuenta de quie tienen que trasladar sus conferencias a tierra firme porque en la isla ya no hay ni una rata a partir de octubre. Los que conocemos bien Menorca, esto ya lo sabiamos.de antemano que sucederia.

Valoración:-30menosmas

Jordi Sintes
Hace 3 días

Ya os dije en su dia que esta galeria seria un fracaso total y se esta mas que comproban do. Quien quereis que vaya a una isla . cogiendo un barco, llegando con un barco y saliendo con un barco...cuantas horas perdemos ???? me lo podeis decir y encima lo que cuesta ir a ver arte gratis me lo direis a mi y aqui encima hay que pagar la barca como minimo. Esta idea de ir a una isla a ver arte ha sido la idea mas mal parida desde que estoy en la isla.

Valoración:-34menosmas

Andreu
Hace 3 días

Una tapadera per fer veure que no són una immobiliària "com les altres".

Valoración:-17menosmas
AOh14GhjoVs99NSGv5jOvIdFh6h6JV5xu_j_l5gQp-IdrA=s96

Tururu
Hace 3 días

Be, entre molt de blablabla es dedueix que sa galería no funciona pro be i han de treure doblers de programar coses amb fons públics de Consell, etc...

Valoración:-23menosmas
AnteriorSiguiente
Página 1 de 1